Кораб “Мальовица” на БМФ в реклама на най-голямото експортно пристанище в Европа

Кораб “Мальовица” от състава на Параходство Български морски флот е част от новата реклама на пристанищата Антверпен и Зебрюге, видя Maritime.bg.

Двете пристанища вече работят под общото име Антверпен-Брюж.

На извънредното общо събрание на 22 април 2022 г. двата града подписаха акционерното споразумение на единното пристанищно дружество. Днес пристанището на Антверпен-Брюж споделя конкретното проявление на своята амбиция – да се превърне в световно пристанище, което съвместява икономиката, хората и климата – с останалия свят, съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на пристанището.

През февруари м.г. градовете Антверпен и Брюж обявиха стартирането на процеса по сливане на пристанищата.

Днес това обединено пристанище осигурява не по-малко от 74 000 директни и 90 000 непреки работни места и с добавена стойност от близо 21 милиарда евро или 4,5% от белгийския БВП и е най-големият икономически двигател в страната, твърдят от новата компания.

“Най-голямото експортно пристанище в Европа, пристанище Антверпен-Брюж, ще бъде и най-голямото пристанище при обработката на превозни средства, най-големият интегриран химически клъстер и едно от водещите контейнерни пристанища в Европа”, коментират от новата обединена компания.

Вижте кратката реклама на новото обединено пристанище, в която е заснет и контролирания от БМФ кораб “Мальовица”:

“Мальовица” (MALYOVITSA – ІМО 9835795) е пореден нов 45 000-тонен моторен кораб за превоз на насипни товари, който придоби българското параходство.

По технически параметри не се отличава от своите предшественици, построени по проекта Bluetech 45, които доказаха своята надеждност и ефективност – м/к„Плана“, м/к„Миджур“, м/к„Бузлуджа“.

Това е вторият в историята на компанията кораб с името „Мальовица“. Първият е бил  25 000-тонен кораб за превоз на масови товари, построен във Варна и е в състава на  флота от 1983 г. до 2013 г.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент