Флотът продължава да следи за морски мини в наши води

Кораби от състава на Флотилията бойни и спомагателни кораби (ФБСК) провеждат тактически учения на море и обследване на морските пространства на Република България за плаващи морски мини.

И тази седмица кораби от състава на флотилията са на море. Фрегатата „Дръзки“ и корветата „Решителни“ от състава на дивизионите патрулни кораби извършват обследване на териториалното море за откриване на плаващи морски мини, предаде Морски вестник.

Фрегатата „Верни“ от състава на дивизиона патрулни кораби и танкерът-бункеровчик „Балчик” от състава на дивизиона кораби със спомагателно назначение плават за провеждане на тактически учения на единичния кораб.

По време на ученията се отработват дейности по организиране на видовете отбрани и защити на кораба при прехода му на море, контрол на корабоплаването, стрелба по морска и въздушна цел, дейности по борбата с минната опасност, отклонение от атаките на въздушен и надводен противник, защита на кораба от ядрено, химическо и биологично оръжие и борба за живучест на кораба и други.

В рамките на учението фрегатата „Верни“ изпълнява и задачи по обследване на териториалното море за наличие на плаващи морски мини.

Водолазна група от Аварийно-спасителния отряд от състава на дивизиона кораби със спомагателно назначение плава на борда на моторния катер „Васил Левски“ за отработване на елементи по организация и действия при унищожаване на открити плаващи морски мини.

Източник Морски вестник

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент