Екипаж на Морско училище участва в регата на Военноморската академия на Испания

Отбор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участва в Четвъртата ветроходна регата на Испанската военноморска академия. Тя се проведе от 18 до 23 април 2022 г. в град Марин, Понтеведра. Отборът на Морско училище бе представен от курсант главен старшина Дияна Попова – IV курс, и курсант мичман Лора Хаджиянева – V курс, и двете обучаващи се в специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“. Тиймлидер на ветроходците от Морско училище бе капитан-лейтенант Живка Костова.

Екипажи от 10 държави се състезаваха в регатата – освен българското представителство и домакините от Испания, участваха още и отбори от Румъния, Германия, Полша, Франция, Англия, Португалия, Италия и Перу.

В двата състезателни дни, предшествани от ден за тренировки, ветроходците трябваше да преодолеят по три гонки с различна дистанция и конфигурации, които бяха задавани в последния момент преди старта. Те се състезаваха с ветроходни лодки клас SNIPE.

Регатата на Испанската военноморска академия тази година бе под наслов „40 години Испания в НАТО“, посветена на годишнината от влизането на страната в Организацията на Северноатлантическия договор.

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент