Круизните компании спряха резервациите в Русия

Круизни компании спират обслужването на руски пасажери и няма да продават морски круизи на граждани на Руската федерация, предаде ТАСС, цитирайки данни на местната Асоциация на туроператорите.

„Няколко круизни линии, включително Carnival Cruise Line, Princess Cruises и Costa Cruises, преустановиха сътрудничеството с руския пазар – те не потвърждават нови резервации, но руснаците, които са закупили билети за кораб по-рано, ще могат да отидат на своето пътуване“, се казва в съобщение на асоциацията.

Решението се дължи на финансови рискове, произтичащи от санкциите, наложени на Русия от редица държави, се казва в изявление на Costa Cruises до своите партньори.

Потвърдените резервации няма да бъдат анулирани, но евентуалните проблеми с плащанията трябва да бъдат взети под внимание при работа с тези резервации, казаха от компанията.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за

Доц. Ваня Стаматова: Възмутена съм, че нямаме никаква информация от Румъния, извинявам се на рибарите

Възмутена съм, че и до момента нямаме никаква информация от Румъния. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.