Космическата програма на ЕС и значението й за корабоплаването обсъждат на летен лагер в Атина

Европейският съюз инвестира в нови технологии, за да подкрепи своите морски политики и да стимулира устойчива синя икономика на европейско, но и на международно ниво. Много от тези нови технологии разчитат на данни и услуги, генерирани от Космическата програма на ЕС и нейните системи: а именно Галилео, EGNOS и Коперник.

Най-големият гръцки образователен портал за морски въпроси организира 3-дневен летен лагер в Атина, за да образова млади специалисти относно важните технологии на Космическата програма на ЕС за корабната индустрия и синята икономика на ЕС, съобщават пред Maritime.bg от пресслужбата на Космическата програма на ЕС.

Студенти, моряци и млади специалисти от ЕС ще пътуват безплатно до Атина от 15 до 17 юли 2022 г. и ще имат пълен достъп до уникално изживяване, съчетаващо дейности в мрежа, информационни сесии, семинари и други мини пътувания.

Тази инициатива е в съответствие с Европейската година на младежта 2022.

Агенцията на ЕС по космическата програма ще допринесе за форума, като предложи експертен опит и знания в областта на сателитната навигация и наблюдението на Земята.

Повече информация можете да намерите тук: 1st Pytheas Maritime Space Forum.

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент