Албания и Косово развиват общ пристанищен проект

Премиерът Еди Рама каза, че проектът за новото пристанище на Дуръс и т.нар. Сухо пристанище на Прищина поставя Албания заедно с Косово в центъра на регионална гравитация и превръща Дуръс в едно от най-стратегическите икономически пристанища в Средиземноморието, предаде специално за БТА албанската агенция АТА.

На съвместна пресконференция в Прищина, заедно с премиера на Косово Албин Курти, Рама определи проекта за ново пристанище на Дуръс и Сухото пристанище в Прищина като амбициозен стратегически проект между двете правителства.

Рама каза, че този проект не само трансформира до неузнаваемост цялата инфраструктура за развитие на търговията между двете страни, но и стимулира икономиката на двете страни.

„Този ​​проект е резултат от много прецизна работа и днес съвместно подписахме финансирането на предпроектното проучване, преди да преминем към проектирането на железопътната линия Дуръс-Прищина“, каза Рама.

„Не е преувеличено да се каже, че след всяка съвместна среща се доближаваме малко по-близо до основната цел на Документа за стратегическо партньорство между нашите две страни, подписан в Призрен през 2014 г.“, каза Рама.

Последни новини

Последни новини

Изоставането на американския флот спрямо този на Китай е депресиращо, според конгресмен

Военноморският флот на САЩ отстъпва по численост на корабите на Китай. Това заяви в събота членът на Камарата на представителите на САЩ Кен Калвърт, републиканец от

Добър късмет за Павлин Надворни и „Espresso Martini“ от децата на Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“

Приблизително 480 мили преди да премине първия от Трите големи – нос Добра Надежда, Павлин Надворни и Espresso Martini получиха послание в рисунки от най-малките ветроходци на

Български треньор по ветроходство получи признание от Олимпийския комитет на Малта

Българският треньор по ветроходство Иван Василев, който работи в Малта от над шест години, бе сред отличените в юбилейната ХХ годишна церемония на Малтийският олимпийски