Морска администрация направи първа стъпка за придобиване на многоцелеви аварийно-спасителeн кораб

България ще придобие многоцелеви аварийно-спасителeн кораб. Първата стъпка за очаквания от години наследник на нарязания на скрап „Перун“ е обявена от ИА „Морска администрация“ обществена поръчка, установи справка на Maritime.bg. Администрацията търси компания, която да я подпомогне при изготвянето на пълната документация за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет за новия кораб и подпомагане на ИА „Морска администрация“ при възлагането.

В изпълнение на тази дейност трябва да се направи оценка и анализ на потребностите на ИАМА, въз основа, на които да се определят основните параметри, характеристики, функционални изисквания, зона на плаване и назначения на многоцелевия аварийно-спасителeн кораб и да се обоснове доставката на съществуващо неизползвано плавателното средство или респективно – проектирането, строежа и доставката на ново плавателно средство.

По обявената сега от Морска администрация обществена поръчка ще бъде изготвена нужната техническа спецификация и определяне на прогнозна стойност на последващата обществена поръчка с предмет „Придобиване на многоцелеви аварийно-спасителeн кораб“.

По настоящата поръчка администрацията осигурява до 65 хил. лева.

Последни новини

Последни новини

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на

Хутите: Екипажът на „Galaxy Leader“ общува със семействата си

На екипажа на задържания автомобиловоз GALAXY LEADER е позволено да общува със семействата си. Това каза говорителят на Ансар Аллах Мохамед Абдулсалам. Тази информация бе