Събев закри поради неефективност одитните комитети в пристанищата Варна, Бургас, Русе и ДППИ

Снимка: ДППИ
Снимка: ДППИ

Одитните комитети към седем дружества работят неефективно, докладите са формални и не са насочени към намаляване на държавните разходи. С този мотив министър Николай Събев прекрати днес дейността на структурите, които наблюдават вътрешните контролни системи.

Министър Събев не е доволен от работата на одитните комитети в „Пристанище Бургас“ ЕАД, „Пристанище Варна“ ЕАД, „Пристанищен комплекс – Русе ЕАД и Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Освен тях са закрити и комитетите към „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД, оговорно за мултимилионният проект за удълбочаване на каналите във Варна, към РВД и Летище София.

В тези 7 дружества няма изрично законово изискване да има одитен комитет. Допълнителните структури са създадени поради обществения интерес към дейността им.

Поради неефективност обаче, одитът ще се извършва от звена към дружествата и от Министерството на транспорта и съобщенията, информират от министерството.

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на