Разбитата печатница – на дъщерята на дългогодишен служител в Морска администрация


Разбитата печатница за фалшиви сертификати за морска правоспособност е свързана с дружеството – „Сапко – С.Е.“ЕООД, научи Maritime.bg.

Сапко Ейджънси, както е известно дружеството, е с управител Елена Ганчева Райкова – Енчева. Тя не отговаряше на мобилния си телефон.

Райкова-Енчева е и в роднинска връзка с дългогодишния началник на отдел КРМЛ в ДМА – Варна, разкри Maritime.bg. Ганчо Райков е ръководил отдел контрол и регистрация на морските лица около 10 години, казаха запознати. Той бивш офицер – подводничар.

Прокурист на дружеството е Цанко Петров Енчев, който е и собственик на „Сапко – Енчев“ ЕООД.

И двете дружества са регистрирали договор за извършване на посредническа дейност в чужбина или на морски специалисти, сочи справка на Maritime.bg.

Наличието на пряка роднинска връзка между част от задържаните и бивш служител на ДМА – Варна предполага, че е възможно различни документи да са изнасяни от администрацията.

Проверка на адресите от екипи на Maritime.bg не установи нищо нередно. Съседите дори не бяха чували за проведена операция.

Maritime.bg научи, че в момента се извършва пълна проверка в дирекциите за откриване мащабите на фалшификацията.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на