6,7 млн. лева са имуществените вреди от засядането на кораб Vera Su край Яйлата

Окръжен съд Добрич разглежда разпоредително заседание по делото срещу 26-годишния втори помощник-капитан на кораба „Вера Су“, който заседна край Яйлата през септември м.г.

К. А., родом от Истанбул, бе предаден на съда от Окръжната прокуратура през април. Той е бил на вахта в нощта на инцидента и ще бъде съден за нарушаване на правило от Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците – допускане засядането на кораб край бреговете на Република България, съобщиха тогава от Апелативна прокуратура – Варна. Деянието, от което са настъпили имуществени вреди в размер на близо 6,7 милиона лева, е извършено по непредпазливост. 

Ако бъде признат за виновен, К. А. може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок до три години. Другият подсъдим по случая, капитанът на „Вера Су“ Х. Е., вече бе осъден на три години „лишаване от свобода“, чието излежаване се отложи за срок от пет години.

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на