Великобритания приема законодателство, гарантиращо минимално възнаграждение на моряците

Правителството на Обединеното кралство въведе днес ново законодателство, за да гарантира, че моряците получават заплащане, което е поне еквивалентно на националната минимална заплата в Обединеното кралство.

Затваряме законодателната дупка, която допускаше наличието на моряци, които работят на кораби, които редовно се обслужват в пристанища на Обединеното кралство, да получават заплащане под еквивалента на националната минимална работна заплата на Обединеното кралство поради простия факт, че корабът извършва международна услуга, съобщиха пред Maritime.bg oт пресслужбата на местното транспортно министерство (Департамент по транспорт).

От министерството обявяват, че причина за законодателните промени става решението на P&O Ferries да освободи 800 „лоялни и трудолюбиви работници без консултация или предизвестие“.

„Промените означават, че хиляди моряци, влизащи редовно в Обединеното кралство, ще получават по-справедливо заплащане, поставяйки Обединеното кралство пред всяка държава от ЕС по отношение на защитата на заплащането“, обявяват от министерството.

Законопроектът за заплатите на моряците – внесен в Камарата на лордовете – позволява на пристанищните власти да отказват достъп на услуги, ако моряците на конкретни кораби получават по-ниски възнаграждения от националната минимална заплата на Обединеното кралство (NMWe) за времето, прекарано във водите на Обединеното кралство.

„Богатата морска история и вълнуващото бъдеще на Великобритания са благодарение на необикновените мъже и жени, които работят в морето. Справедливото заплащане на моряците е задължително и новите закони, които представихме в парламента, изпращат ясен сигнал към операторите, че Обединеното кралство няма да позволи моряци да бъдат съкращавани от работа от измамни шефове“, заяви морският министър Робърт Кортс.

Последни новини

Последни новини

Изоставането на американския флот спрямо този на Китай е депресиращо, според конгресмен

Военноморският флот на САЩ отстъпва по численост на корабите на Китай. Това заяви в събота членът на Камарата на представителите на САЩ Кен Калвърт, републиканец от

Добър късмет за Павлин Надворни и „Espresso Martini“ от децата на Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“

Приблизително 480 мили преди да премине първия от Трите големи – нос Добра Надежда, Павлин Надворни и Espresso Martini получиха послание в рисунки от най-малките ветроходци на

Български треньор по ветроходство получи признание от Олимпийския комитет на Малта

Българският треньор по ветроходство Иван Василев, който работи в Малта от над шест години, бе сред отличените в юбилейната ХХ годишна церемония на Малтийският олимпийски