Румъния стартира проект за 17 млн. евро за подобряване на инфраструктурата в пристанище Мидия

Две кейови места, заедно с тиловата зона в румънското черноморско пристанище Мидия, ще бъдат рехабилитирани и разширени, като част от проект, финансиран с европейски средства, информират от администрацията на Пристанище Констанца.

Общата стойност на проекта е 16,93 млн. евро.

Над половината от нужната инвестиция е безвъзмездна помощ по финансираната от ЕС програма за големи инфраструктурни проекти в страната.

„Проектът за разширяване на кейовите места 10 и 12 в района на Мидия е част от комплексна работа за модернизация на инфраструктурата и привеждането й в съответствие с европейските стандарти“, информират още от администрацията.

След приключването на строителните дейности кейовият фронт ще бъде удължен с над 300 метра, а дълбочината ще достигне 8 метра.

Развитието на пристанищната инфраструктура в района на Мидия ще направи района по-функционален, като транспортен възел за обработка на петролни продукти и течни стоки, както и клъстер за свързаните услуги с обслужването на офшорната индустрия.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на