С 2,4 млн. лева обновяват IT инфраструктурата на ИАРА

Снимка: Maritime.bg
Снимка: Maritime.bg

С над 2,4 млн. лева ще бъде обновена IT инфраструктурата на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. 90% от финансирането по проекта е осигурено Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство.

IT инфраструктурата в ИАРА трябва да осигурява високо качество на предлаганите услуги.

Необходимо е да се осигури непрекъснатост на работата на услугите на ИАРА и нулева загуба на данни при частичен и пълен срив.

Ще бъдат подменени инфраструктурните компоненти с изтекъл ресурс, като замяната им ще осигури поле за бъдещо развитие на услугите, които ИАРА предлага.

Ще бъдат адаптирани съществуващите бизнес процеси по съхранение и репликация на данни с цел адекватен отговор на изискванията за надеждност, сигурност и бъдещо развитие на уеб базираните услуги, обясняват от агенцията.

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че