Украйна: Очакваме и първи кораби, които да влязат в наши пристанища 

Министерството на инфраструктурата на Украйна очаква до края на тази седмица да започнат посещения на кораби в морските пристанища Одеса и Черноморск, предаде Интерфакс-Украйна.

„В края на седмицата чакаме първите кораби, които ще влязат в нашите пристанища“, обяви министърът на инфраструктурата Александър Кубраков.

По думите му още през тази седмица се очакват кораби в Одеса и Черноморск.

„До края на седмицата се надяваме да е завършена подготовката и в пристанище Южни“, каза министърът на инфраструктурата Александър Кубраков.

В понеделник от украинското пристанище Одеса отплава първи кораб от началото на военния конфликт с Русия. Той бе съпроводен от влекач БУЛАТ до делтата на Дунав. Към района, в който БУЛАТ прекрати ескорта, във вчерашния ден пък се отправи украинският спасителен кораб САПФИР.

Към 0930 ч. във вторник в Одеса и Черноморск не са започнали маневри за извеждане на други кораби по зърнения коридор.

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към