Hapag-Lloyd оборудва 86 кораба с нови винтове

Базираната в Германия Hapag-Lloyd ще оборудва най-малко 86 кораба с нови винтове, съобщават пред Maritime.bg от пресслужбата на компанията.

В пристанище Хамбург бе натоварен на кораб винт за контейнеровоза с капацитет за превоз на 7 500 TEU NINGBO EXPRESS, който ще бъде инсталиран на кораба в Дубай през следващия месец.

От компанията твърдят, че новите винтове на германския производител MMG ще осигурят намаляване разхода на гориво между 10 до 13%, което ще генерира и допълнително ограничаване на вредните емисии.

„Има планове за оборудване най-малко на 86 кораба с нови по-ефективни винтове“, информират от Hapag-Lloyd.

„Ние се стремим да бъдем неутрални по отношение на климата до 2045 г. За да постигнем тази цел, ние сме си поставили междинна цел да намалим интензивността на CO2 от нашите собствени кораби с 30 процента още до 2030 г. За да постигнем това, ние инвестираме в ново бъдеще устойчиви кораби, като същевременно се фокусираме върху това да направим нашия съществуващ флот годен за бъдещето,” казва д-р Максимилиан Роткопф, главен оперативен директор на Hapag-Lloyd AG.

Компанията не съобщава общия размер на инвестициите за обновяване на флота, но изтъква, че заедно с поръчката на стойност 2 милиарда евро за 12 кораба, задвижвани с LNG, демонстрира, че Hapag-Lloyd инвестира стриктно в устойчиви, конкурентни корабни операции в дългосрочен план.

Последни новини

Последни новини

Изоставането на американския флот спрямо този на Китай е депресиращо, според конгресмен

Военноморският флот на САЩ отстъпва по численост на корабите на Китай. Това заяви в събота членът на Камарата на представителите на САЩ Кен Калвърт, републиканец от

Добър късмет за Павлин Надворни и „Espresso Martini“ от децата на Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“

Приблизително 480 мили преди да премине първия от Трите големи – нос Добра Надежда, Павлин Надворни и Espresso Martini получиха послание в рисунки от най-малките ветроходци на

Български треньор по ветроходство получи признание от Олимпийския комитет на Малта

Българският треньор по ветроходство Иван Василев, който работи в Малта от над шест години, бе сред отличените в юбилейната ХХ годишна церемония на Малтийският олимпийски