Право на отговор: Сапко – морски компании

Компаниите от групата САПКО изпратиха до редакцията на Maritime.bg отговор, във връзка с публикации в морската медия на България.

Според компаниите информацията, която се е появила за тях е с невярно съдържание и компрометиращи заглавия.

Право на отговор: САПКО – Морски компании:

„За да поставим началото на нашите коментари и нашето конкретно изложение бихме желали на първо място да напишете Вашето опровержение на абсолютно неверните и компрометиращи заглавия на статиите Ви, като „ Разбита печатница на дъщерята на дългогодишен служител на Морска Администрация“ и „ Престъпна схема за фалшиви сертификати“. За да има такива заглавия и за да се клевети някои в правова и демократична държава, трябва да има основание и конкретни факти. Поръчковите Ви и тенденциозни статии говорят за добре подготвена, организирана атака срещу една от най-големите корабни агенции, в която атака се използват всички методи, главно непочтени и извън закона. На първо място не сте правили опити да се свързвате с някой от ръководните кадри на фирмите. Още един тенденциозно вмъкнат детайл целящ пълно компрометиране на нашите дела и името на компанията ни.

Името на прокуриста на фирмата е невярно (разбира се тенденциозно). Прави се аналогия по роднински връзки с отдавна приключили служебни задължения на пряк родственик и се вменява вина без нито един факт, нито едно доказателство за което ще търсим нашите права по законов ред и ще търсим отговорност от тези публикували информацията и от тези които са дали лъжливите сведения. Незабавно настояваме за мигновено опровержение на гнусната клевета и лъжа, че въобще някои свързан с фирмите ни и семейството ни е бил и е задържан. В противен случай незабавно нашите адвокати ще потърсят по съответния ред отговорност от Вас за това ваше изложение, клевети и лъжи.

По – надолу представяме нашите коментари и становище по случая на кратко, което да бъде публикувано след вашето опровержение като право на отговор като засегната и репресирана страна.

Фирма САПКО работи 18 години в морския сектор, като през последните 7-8 години има своето водещо място в дейностите crewing, manning и ship engineering. Представлява голям брой компании и оперира много повече кораби от посочените в различните статии, сведения, изложения от поставените информатори и платените публикации, целящи да компрометират и изместят САПКО от лидерското място, което заема през годините.

През последните 10 години нееднократно, едва ли не ежемесечно се пишеха поръчкови статии по адрес на фирмата САПКО и свързаните с нея партньорски фирми. Правеха се опити по всякакъв начин да се дискредитира името на фирмата, като се пишеха доноси, както и се предприемаха различни видове атаки на всички нива, включително и от компании и лица, които имат определена роля в сектора и могат да влияят по един или друг начин на развитието на това направление в местен план.Факт е, че статията в maritime.bg  още на съшия ден, след час – два с неправилен английски , набързо преведена, с много грешки, без легален превод, беше разпратена на наши партньори, включително с добавени лъжливи и неверни сведения, дори са цитирани имена на длъжностни лица и техни изказвания против нас.Всичко това потвърждава факта, че има дългосрочна стратегия и добре планирана организация за изместването от пазара на нашите компании, предвид постигнатите отлични резултати и големия брой оперирани кораби. Добре се вижда и е ясно, че през годините, включително и сега на всички нива в йерархията на отделните сектори свързани с нашата дейност се градят програми за отстраняването ни от морския бизнес с всякакви средства, за да може определени, удобни и близки до някой среди хора и организации да усвоят безнаказано с корупционни и извънзаконови методи. Такъв е и случаят от 31.05.2012 г., в който с добре подготвена години назад стройна организация за компрометиране и грубо изтласкване на компанията ни от заслужено заеманото от нея място, като различни лица, организации са включени на пълни обороти да фабрикуват лъжи и неверни факти и информация. Самият факт, че официално се публикува от дадени администрации и отговорни институции за „ разбиване на печатница“, за залавяне и задържане на хора, за установяване на престъпни схеми, което граничи с научната фантастика и не отговаря на истината, говори че са впрегнати всички усилия, както на местно така и на по-високи нива за изпълнение на ясна цел и главна задача по смазването на нормално работещите и коректни хора, осигуряващи от години работни места с отлични финансови условия на десетки хиляди хора и подпомагащи обикновените хора в тежките години на криза да успеят да изхранват семействата си, което тези които злословят и тези, които лъжат целенасочено не правят и не ги интересува, а само мислят за лични облаги и действат извън правилата използвайки всякакви корупционни схеми на всички нива и ползвайки се от подкрепата на всички нива.

При проведената проверка на офиса и жилището на управляващите фирмите, за разлика от масово тиражираните небивалици и лъжи не бяха разкрити никакви печатници, не бяха установени никакви престъпни схеми и не бяха изземани каквито и да било матрици, машини или съоръжения за каквато и да било дейност извън конкретната дейност свързана с дейността на компанията по осигуряване на работа на морски специалисти. Учудва ни фактът, че се твърди на официални сайтове и се разпространява информация от официални администрации небивалиците за нелегални печатници, схеми, матрици и т.н., което само болни мозъци и/или добре подучени предварително подготвени и инструктирани субекти могат да скалъпят.

Иззети бяха за проверка пет компютъра от поколение от преди десетина години, които са в услуга на служителите на фирмите за нашата дейност както и два принтера, два скенера и една ламинатна машина от 18 лв., която има във всеки офис, банка и администрация. Тук е мястото да споменем, че естествено право е на съответните органи да осъществяват своите проверки и да правят своите проверки както и да благодарим за високия професионализъм и коректното поведение на групата извършваща огледа и проверката в жилището на управляващите, където хората изпълняваха професионално, изключително съвестно и културно процедурните си задължения.

Не така обаче стояха нещата в офиса на компанията, където целта според действията най-вече беше незабавно да се прекъсне дейността на фирмата и да се направи така, че да има пълна невъзможност за каквато и да било дейност по селекцията и изпращането на морски специалисти. Най-елементарните кабели и устройства за интернет бяха изтръгвани и бяха целенасочено или не, повредени за да не могат най-вероятно дългосрочно да бъдат използвани и възстановени и служат за употреба. Но това беше най-малкото предвид, че целенасочено беше иззета цялата информация на фирмата, регистрите, всички досиета на хората, независимо, че това няма нищо общо с извършваната проверка, както и конкретно бяха търсени и изземани договорите на хората, на които им предстои заминаване през този месец, без които те не могат да заминат и започнат работа за да изхранват своите семейства.Изземвани бяха целенасочено данните от банковите сметки на специалистите както и извлеченията от банковите сметки на тези, които бяха приложили такива, по една или друга причина. Иззета беше цялата бизнес кореспонденция и всички контакти на фирмата с клиенти или кандидати, въпреки че това не беше обект на проверката, с една единствена цел- да се прекрати незабавно дейността на фирмата и да се облагодетелстват трети страни.

Въпреки нееднократните обяснения на служителите и управляващите, че тази информация е най-належаща и важна за работата на фирмата и че няма нищо общо с проверката, категорично бяха иззети всички досиета на кандидатите, всички регистри, всички контакти с компании и кандидати, всички възможни информации за нашите партньори и конфиденциална информация свързана с морския бизнес. Най-странното е, че нищо от това не беше описано както е по закон и над 20-30 кашона с документи и компютърни файлове излязоха от офиса ни без да са описани, което е отлична предпоставка за кражба на интелектуална собственост и изпълнение на задача номер едно- САПКО, да бъде изтласкана от пазара и да не може да развива своята дейност.

Това е единствения достоверен и коректен коментар на случващото се, което се подкрепя и от различните изяви на дадени фактори на съответните органи и различната информация, давана и изнасяна от същите или близки до тях фактори, което говори красноречиво за методиката извън всякакви правила за планирането, извън всякакви правила и закони и за жалост, тоталното деградиране в цялостно отношения към един продукт, доказан през годините, успял през годините и един продукт дал много на десетки хиляди хора, създал обстоятелства за влизане на финансови приходи към държавата и намерил своето място вече 18 години на международния пазар с марката на България.

Но не така мислят хората, които са подготвили, подготвят, планират, организират и реализират гнусните си планчета и машинации подкрепяни от доста фактори. Но неписано правило в този бизнес от както свят светува, е че некоректните, нелоялните и анти-професионалистите сами потвърждават с действията си и създават предпоставка да бъдат изхвърлени от бизнеса рано или късно, каквито и отчаяни действия те да предприемат за да се задържат, и каквито и инсинуации да съставят и предизвикват.

Коментар на засегнатите страни и хора. „

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на