Фирма на шеф в ДППИ лъсна като мениджър на отвлечения 250-метров кораб в Бургас

Димитър Симеонов, бивш изпълнителен директор и акционер в „Петромар“ и настоящ член на управителния съвет на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Снимка: В. Димитров, архив, 2011 г.

Базираната във Варна частна фирма „Петромар“, в която акционер е членът на управителния съвет на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Димитър Симеонов, е мениджър на блокирания от години в Бургас танкер BADR. Това става ясно от отговори на въпроси на Maritime.bg, изпратени до Министерството на транспорта и съобщенията (МТС) и Международната федерация на транспортните работници (ITF).

Припомняме, че екипажът на кораба, съставен от 15 украински моряци, е оставен без възнаграждения от месец март т.г.

По информация на ITF моряците не получават регулярно и провизии, в същото време са заплашвани от украинска менинг агенция, която ги изпраща на танкера.

От години корабът е блокиран на рейда пред Бургас.

250-метровият съд бе прехвърлен при съмнителни обстоятелства на българско дружество преди няколко години. Корабът бе част от групата на либийския гигант GNMTC. Компанията готви многомилионен иск срещу България за пропуснати ползи от „отвличането“, както описват сагата в множество сигнали, изпратени до български и чуждестранни органи.

„Към днешна дата в ИА „Морска администрация“ не е постъпвала информация за промяна на мениджър/оператор на плавателния съд“, обявиха от транспортното ведомство.

В края на март транспортното министерство (тогава министър е Николай Събев, ПП) обяви конкурси за генерален директор и членове на борда в Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

В управителния съвет на ДП „Пристанищна инфраструктура“ за член бе назначен Димитър Симеонов.

Преди поемане на поста в ДППИ, Симеонов е изпълнителен директор на варненската „Петромар“. Той е и акционер, притежаващ 33.34% от акциите на дружеството, става ясно от списък на акционерите, присъствали на събранието, на което той е освободен като изпълнителен директор.

В сайта на „Петромар“ е записано, че компанията е физически доставчик на горива със „собствена баржа и камиони във всички български черноморски пристанища – Варна, Бургас, Несебър, Балчик, както и дунавските пристанища Русе, Свищов и Сомовит“.

Събранието на „Петромар“, проведено на 27.06.2022 г., на което Димитър Симеонов е освободен от поста изпълнителен директор на компанията. По-късно той бе назначен за член на борда на ДП „Пристанищна инфраструктура“.

Моряците на танкера

Международната морска организация (IMO) уведомява по електронен път ИА „Морска администрация“ (ИАМА) на 18 август 2022 г., за получена информация от ITF за изоставяне на кораба, пише в отговори до Maritime.bg на Министерството на транспорта и съобщенията.

Припомняме, че според данни на българското бюро на ITF – задълженията за заплати на 15-членния екипаж възлизат на над 323 000 щ. долара от месец март насам. Според организацията моряците от екипажа не получават и регулярно провизии.

Българската „Морска администрация“ незабавно изисква доклад от капитана на гниещия край Бургас танкер.

От него става ясно, че „последното плащане на трудовите възнаграждения е извършено през м. март 2022 г.“, което потвърждава информацията на ITF.

Капитанът твърди още, че „танкерът редовно е снабдяван с гориво, храна и вода“.

ITF обаче смятат, че твърдения за регулярни доставки на провизии на украинския капитан са следствие на натиск, оказван му пряко от менинг агенцията, операторите и претендиращите собственост над кораба.

Доклад на украинския капитан, изпратен до Министерството на транспорта на Израел, подписан от членовете на екипажа. ITF подозират, че моряците са подложени на натиск.

Българското транспортно министерство съобщава още, че на 04 юли т.г. е входирано писмо в ИА „Морска администрация“ с копие на „deletion certificate“, издаден на 30.06.2022 г. от държавата Израел в изпълнение на решение на съд в Хайфа.

Това означава, че е пресечен пореден опит за регистрация на кораба. Компаниите, които твърдяха през годините, че са собственици, опитаха без успех многократно да регистрират кораба под различни юрисдикции.

Мълчание

Коментар за поредния епизод на сагата с танкера в Бургас отказа в телефонен разговор пред Maritime.bg Йосеф Хонаха, главен механик, ръководител на Инспектората по корабоплаване и пристанища към Министерството на транспорта на Израел.

„Нищо не мога да кажа“, заяви в телефон разговор пред Maritime.bg Юлия Гускова, мениджър в базираната в Одеса, Украйна, „Дениз Меритайм“, която изпраща 15-те моряци на спорния танкер. Гускова не коментира и дали фирмата е оказвала натиск над моряците, които нямат заплати от март. „Потърсете корабособственика“, отсече тя.

Не постъпиха отговори и от фирмата-мениджър на кораба „Петромар“ на въпроси, изпратени по имейл, макар независимият член на УС на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Димитър Симеонов да бе забелязан вчера да излиза от офиса на фирмата, която управляваше до поемането на поста в София.

Сред въпросите, изпратени до „Петромар“, е и дали Симеонов продължава да осъществява управление в дружеството, в което е акционер, включително дали е оказвал натиск в телефонни разговори над служители от други администрации по повод дейността на компанията и след като вече е бил назначен за член на борда на ДП „Пристанищна инфраструктура“.

Димитър Симеонов (дясно) провежда разговор пред офиса на „Петромар“ на 29.08.22 г.

Maritime.bg разполага с писмо, постъпило в Инспектората по корабоплаване и пристанища на Израел, подписано от „М. Simeonov“, в което се твърди, че заплатите ще бъдат изплатени до края на август.

Писмо, постъпило в Инспектората по корабоплаване и пристанища на Израел

Със заповед, издадена от директора на Дирекция Морска администрация – Бургас, капитан на пристанището, е постановена забрана за отплаване на кораба поради нередовност на корабните документи. Заповедта е действаща и не е отменяна. В изпълнение на обезпечителна заповед е постановен и арест на кораба. Последната заповед също е в сила и не е отменяна, информират от МТС.

„Позицията на кораба постоянно се следи и няма постъпила информация за проблем с техническото му състояние“, подчертават още от Министерството на транспорта.

Очаквайте подробности…

Изданието има готовност да публикува всички позиции по темата, при тяхното постъпване.

САГАТА С ЛИБИЙСКИЯ ТАНКЕР В БУРГАС

Фирма на шеф в ДППИ лъсна като мениджър на отвлечения 250-метров кораб в Бургас

Димитър Симеонов, бивш изпълнителен директор и акционер в „Петромар“ и настоящ член на управителния съвет на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Снимка: В. Димитров, архив, 2011 г. Базираната във Варна частна фирма

Моряците на отвлечения танкер в Бургас са без заплати от март, нямат вода и храна

Без заплати от месец март и без провизии са оставени моряците на танкер BADR (IMO: 9356426), който към момента е регистриран под друго име от претендираща собственост върху кораба компания, научи Maritime.bg. На плавателния съд, който

Израел също свали флага на отнетия от български пирати либийски танкер в Бургас

Доказано е, че и последната регистрация на танкер BADR в корабния регистър на Израел е незаконна. По тази причина морският съд в Хайфа отмени регистрацията и издаде нареждане до израелския корабен регистър да заличи същата и да издаде

Възможен е многомилионен иск срещу България за либийския танкер в Бургас

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Има основания да се докаже, че причина за пропуснатите ползи са административните актове на българските морски органи. Това заяви пред Maritime.bg адв. Веселина Кирилова от

Владимир Върбанов: Мнението за танкер Badr не може да бъде положително

Снимка: Kozanitis Leonardos Мнението не може да бъде положително. Не може държавни органи на една морска държава да извършват едва ли не пиратски актове. Това заяви заместник министърът на транспорта по морските въпроси Владимир

Адвокат Владимиров: Да се помолим танкерът Badr да не ни поднесе изненада, подобна на Vera Su

Нека да се помолим в идващата зима танкерът BADR, който стои на входа на пристанище Росенец, да не ни поднесе изненада, подобна на VERA SU. Това коментира в предаването Денят с Веселин Дремджиев по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров.

Повдигнаха обвинение срещу ЧСИ Тотко Колев за сагата с либийския танкер в Бургас

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Прокуратурата погна частния съдебен изпълнител Тотко Колев заради аферата с либийския кораб BADR. Той е с повдигнато обвинение за престъпление по служба, съобщи окръжният прокурор

Морска администрация ще плаща за либийския танкер в Бургас

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Близо 30 хил. лева е осъдена да заплати Изпълнителна агенция „Морска администрация“ на собствениците на либийския танкер BADR, който бе отнет при съмнителни обстоятелства преди

Не се вижда краят на сагата с либийския танкер в Бургас, няма виновни от Морска администрация

Куп висящи дела възпрепятстват края на дългогодишната сага с либийския танкер БАДР, който при все още непълно известни обстоятелства бе отнет от тогавашния собственик – либийската национална танкерна компания GNMTC. От няколко години

За 7 години отнеха правата на частния съдебен изпълнител, който „продаде“ либийския…

За общо 7 години са отнети правата на частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който участва активно в сагата с либийския танкер BADR, която стана причина България да влезе в международния информационен обмен, определена като „пиратска

Адвокат Владимиров: Всички дела за либийския танкер са спечелени, очаквам иск срещу България за 64…

Най-малко 64 млн. долара ще бъде претенцията към България на либийската компания, собственик на танкер BADR, която от години опитва да си върне контрола над плавателния съд. Това каза в „ДЕНЯТ с В. Дремджиев“ по TV+ и TV1 адвокат Владимир

Адв. Владимиров: Случаят BADR се развива в интерес на България

Случаят с танкера BADR се развива неизгодно за някои хора, но нещата се случват в интерес на България, за да не изгуби международния си авторитет. Заседанията се движат в правилна посока и са към своя край, истината и законът ще

За пети път удължават разследването за либийския танкер в Бургас

За пети пореден път е удължен срокът на разследването за либийския танкер в Бургас. Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Досъдебното производство трябва да приключи до 18 май, според поредното удължаване, предаде

Нов епизод на сагата с танкера в Бургас, появи се нов "собственик"

Сагата с либийския танкер в Бургас не само не е пред завършване, както бе съобщено след проведени разговори между премиерите на България и Либия, но вече сме свидетели на нов епизод. Танкерът, за който се води съдебна битка от

Гърция анулира фалшивата ипотека на либийския танкер BADR

На 9 декември Гърция е анулирала апостила върху фалшивата морска ипотека, която послужи на българска банда да отвлече танкера БАДР чрез незаконни действия на ЧСИ и физическо отстраняване на екипажа с помощ от Морска администрация,

Прокуратурата „с удоволствие“ ще провери връзката на Емил Радев с либийския танкер в…

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Прокуратурата няма данни евродепутатът Емил Радев да е извършил престъпление по повод сагата с либийския танкер у нас. Това стана ясно от отговор на бъдещия главен прокурор Иван

Четвърто удължаване на разследването за спорния танкер в Бургас

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg За четвърти път удължават разследването на случая с либийския танкер BADR. Причината разследването да не е приключило вече 9 месеца е, че по случая е назначен нов

България може да бъде обявена за рискова зона, заради спорния танкер в Бургас

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg България може да бъде обявена за рискова зона, заради арестувания в Бургас спорен танкер, за който претендират либийско и българско дружество. Това става ясно от поредно писмо на

Спорният танкер в Бургас отново остана без флаг

Спорният танкер MORGANA (еx. BDIN, ex. BADR) отново остана без флаг. Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Вчера родни медии съобщиха, че корабът вече плава под флага на Камерун, а днес националната танкерна компания

Отнеха правата на частния съдебен изпълнител, продал либийския танкер в Бургас

Появи се и български евродепутат в сагата с либийския танкер в Бургас Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Лишаване от права за 2 години и глоба в размер на 4000 лева получи частният съдебен изпълнител Тотко Колев,

За трети път удължиха срока за разследване на сагата с либийския танкер

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg За трети път удължават разследването на случая с либийския танкер. Новият срок за приключването на досъдебното производство е 14-и септември, съобщава БНР. На този етап няма

И Белиз свали флага на спорния танкер в Бургас

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Частният съдебен изпълнител Тотко Колев е прекратил производството за либийския танкер. Това е станало в началото на месец май, сочи документ, с който разполага Maritime.bg.

Шефът на Морска администрация: Казусът със спорния танкер е зациклил

Казусът, според мен, е зациклил в някакви съдебни фази. Това беше обяснението на к.д.п. Живко Петров пред репортери в отговор на въпрос за развитието на сагата с кораб BDIN (ex. BADR, сега MORGANA). Петров присъства на учение на

ВРЪЩАТ ТАНКЕР BADR НА ЛИБИЯ

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Танкер BADR (сега BDIN) трябва да бъде върнат на либийския собственик GNMTC. Това на практика е решено с постановление на съд в Бургас, с което е отменена продажбата на кораба от

Панама свали флага на спорния танкер в Бургас

Снимка: Maritime.bg Отменена е регистрацията под флага на Панама на кораб BDIN (ex BADR). Това съобщиха пред Maritime.bg от Националната танкерна компания на Либия (GNMTC), която от две години се бори за връщането на плавателния съд

Заплита се сагата с либийския танкер в Бургас

Всички действия, свързани с танкер BADR подлежат на наказателна отговорност. Това пише в протестно писмо на либийската национална танкерна компания GNMTC, което бе разпространено дни след поява на информация в медиите, че сдружението

Международната морска организация информира целия свят за либийския танкер в България

Снимка: И. Колев, Maritime.bg 174 страни-членки на Международната морска организация (IMO), 81 международни неправителствени организации и още 64 междуправителствени организации са информирани за случая с либийския танкер в България.

Либия съобщи за „огромна победа“ за танкера

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Съдия от Първоинстанционния съд в Атина удовлетвори молба на Либийската национална корабна компания (GNMTC) за издаване на заповед, която забранява на опонентите ни да използват и

Танкер BDIN вече има проблеми и със захранването

Снимка: Kozanitis Leonardos Танкер BDIN (ex BADR) вече има проблеми и със захранването. Това става ясно от информация на ДППИ. Управление на трафика – Бургас установява, че за периода 1900 ч. вчера до 0700 ч. днес са били налични

Морска администрация призна: BDIN се опита да избяга! Капитанът не се подчинил на заповедите, ето…

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: И. Колев, Maritime.bg Сергей Миргородский е капитанът на танкер BDIN (ex BADR), установи проверка на Maritime.bg. Роденият в Украйна капитан пое командването на кораба в навечерието на Нова година.

Либийската фирма за танкера: Вярваме в правните принципи на демокрацията в Република България

Вижте в оригинал изпратената до медиите позиция на компанията През ноември 2017 г., при посещение на Пристанище Бургас, моторен танкер BADR (9356426) беше арестуван със заповед на капитана на пристанището (директор на Дирекция

Бойко Борисов говори с либийския си колега за спорния танкер

Бойко Борисов и контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС, по време на военноморско учение, снимка: архив, автор: ВМС Министър-председателят на България Бойко Борисов проведе телефонен разговор с либийския си колега Файез Сарадж.

Булгаргеомин: Ситуацията се политизира, това създава проблеми и за двете страни

Снимка: Kozanitis Leonardos Танкерът „БДИН“ вече се намира в Бургаското пристанище.  Той ще остане на рейд във връзка с възникналия частно-правен спор между “Булгаргеомин” и либийските власти. Това пише в позиция на българското ДЗЗД по

Живко Петров: С цел избягване на евентуално замърсяване разпоредих танкерът да бъде върнат

Причината за връщане на танкер BDIN (ex BADR) на рейда пред Пристанище Бургас е избягване на евентуално замърсяване. Това съобщи изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Живко Петров на извънреден брифинг в Бургас.

Панама сваля флага на спорния танкер?

Главната дирекция на търговското корабоплаване, част от Морската власт на Панама, е започнала процедура за отмяна регистрацията на кораб BDIN (ex. BADR) от своя регистър, съобщиха източници на Maritime.bg. Това се случва дни след като

Спорният танкер BDIN (ex. BADR) е на ход, отплава към Одеса, върна се в Бургас (обновява се)

Към 1815 ч. днес спорният танкер BDIN (ex. BADR) плава с 5,5 kn, сочат последните данни на AIS. Към 1817 ч. съдът се движи с 8,2 kn, сочат данни на AIS. Корабът е легнал на североизточен курс, отдалечавайки се от позицията, на

Тотко Колев твърди, че не е разпоредил операцията от края на миналата година на либийския танкер

Не съм давал разпореждане да се извършат подобни действия. Това каза преди минути пред журналисти в Бургас частният съдебен изпълнител Тотко Колев по повод извършената операция на 21 декември на борда на танкер BDIN (ex. BADR).

„Морска администрация“ сложи България „от страната на булката“ в скандала за…

К.д.п. Никифор Герчев, председател на БУЛСАР За България ще последват непредвидими неприятности от международен характер, заради случая с либийския танкер. Това пише в свой коментар носителят на международен приз за принос в развитието

Либийският танкер влезе в доклад на разузнаването на американския флот

Снимка: Kozanitis Leonardos Сагата с либийския танкер, развиваща се в България, попадна в сводка за пиратството и опасностите за корабоплаването в световен мащаб на Службата за военноморското разузнаване на Военноморския флот на САЩ.

Ексклузивно: Говори гръцкият нотариус, „изповядал“ ипотеката на либийския танкер

Нотариус Йоана Андреадаки заяви категорично, че не е изповядала сделката за ипотеката на либийския танкер BADR. „Всичко е фалшиво“, подчерта тя в телефонен разговор с Maritime.bg. Пред наш репортер гръцкият нотариус заяви, че се

Ще „горят“ и други за аферата с либийския кораб, намекна окръжният прокурор на Бургас

Освен частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който бе привлечен като обвиняем заради аферата с открадния либийски кораб BADR, се очаква с обвинения да се сдобият и още няколко длъжностни лица, свързани с мегаскандала. За това

Прокуратурата подхвана Частния съдебен изпълнител, продал танкер BADR

Окръжна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство за това, че през периода 10.03.2018 г. – 30.08.2018 г. в гр. Бургас, длъжностно лице (частен съдебен изпълнител) не е изпълнило служебните си задължения и е превишило

„Владимиров и Ко“: Съдебните решения за танкера в България са в полза на либийската…

Шест са висящите към момента дела в България за спорния танкер. Това стана ясно от публикация в сайта на Адвокатско дружество „Владимиров и Ко“, което защитава либийската страна в процеса за плавателния съд. „…публикуваме за

Булгаргеомин: Нищожни са твърдения, че ипотеката е фалшива

Танкер BDIN (ex. BADR), снимка: GNMTC Възможно е „Булгаргеомин ЛТД“ ДЗЗД да предложи танкер BDIN (ex. BADR) за обратно откупуване на либийската Национална танкерна компания GNMTC. Това потвърдиха пред Maritime.bg от българското

Колко струва спорният танкер BADR? (обзор и нови документи)

Една от малкото битки, споменавани в свещения за мюсюлманите Коран е битката при Бадр, водена през 624 г. Тя е повратна точка в борбата на Мохамед с Курейшите в Мека, като е постигната огромна победа. Битката за танкер BADR

Булгаргеомин ДЗЗД: Имаме законна ипотека над танкера (допълнена)

Българското ДЗЗД „Булгаргеомин“ разпространи позиция по повод случая с ареста на танкер BADR, който вече плава под името BDIN и флага на Панама, съобщи Капитал. Зад обединението стоят три компании – „Тектона“ с 50% и „Моран Трейд“

Случаят с танкер BADR стигна ООН, Морска администрация и Гранична полиция ни лук яли, ни лук…

На 19 февруари 2018 г. Maritime.bg публикува за първи път информация за шокиралия международната морска общност случай с либийския танкер BADR. Нито една българска морска неправителствена организация не взе позиция по казуса, въпреки

Либийската GNMTC: Къде са Морска администрация и Гранична полиция сега?

Къде са сега българската Морска администрация и Гранична полиция, когато нашият кораб BADR се намира отново край бреговете на България и след постановеното решение на Върховния административен съд? Къде са? Защо не действат по същия

10 милиона долара са загубите на GNMTC за танкер BADR

На около 10 милиона долара възлизат загубите на либийската GNMTC, съобщиха пред Maritime.bg от компанията. Припомняме, че дружеството заседна в българското юридическо блато и над година се бори за освобождаване на танкер BADR.

Абсолютен скандал: Съдът освободи либийския танкер BADR, но… твърде късно

Либийският танкер BADR е бил незаконосъобразно задържан в Бургас. Това става ясно от решение на Върховния административен съд, който се произнася на 2 януари или седмица след като корабът бе щурмуван, законният му екипаж свален, името

На Коледа стават чудеса: танкер BADR стана BDIN…

Преди броени дни, в навечерието на Коледа, към либийски танкер, закотвен в Бургаския залив, се приближава патрулен катер на Гранична полиция. В него има въоръжени полицаи, охранители и цивилни лица, пише в разследване на сайта БИВОЛ.

Сигнал от Либия до премиера Бойко Борисов: Българската мафия краде 250-метров танкер под носа ви

Танкерът беше освободен от Върховния съд у нас, но по-късно арестуван със заповед на ЧСИ. Капитанът на либийския танкер BADR е бил удрян и заплашван с оръжие. Това съобщи ексклузивно пред Maritime.bg Мохамед Елахреш от

Разследва ли прокуратурата ареста на танкер „Badr“ в Бургас?

Либийският танкер BADR (IMO 9356426) продължава да се намира във водите на Бургаския залив.  Изглежда все още не е разплетен юридическият възел с ареста му, определян от собствениците на кораба като „измамна схема“. Официално не се…

Собствениците на арестувания танкер в Бургас: Не преговаряме с престъпници

Либийската държавна танкерна компания „General National Maritime Transport Co“ (GNMTC) продължава юридическата си борба за освобождаване на арестувания в Бургас танкер BADR (IMO: 9356426), съобщи престижното международно морско издание…

Морска администрация за BADR: Съобразяваме се с решенията на съдебните органи

Позиция на ИА „Морска администрация“ по случая с танкер BADR. На 20 ноември 2017 г. изпълняващият длъжността директор на дирекция „Морска администрация – Бургас“ и капитан на пристанище Бургас издава Заповед № Б-ЗА-9, с която моторен кораб…

Битката за BADR в документи

Една от малкото битки, споменавани в свещения за мюсюлманите Коран, е битката при Бадр, водена през 624 г. Тя е повратна точка в борбата на Мохамед с Курейшите в Мека, като е постигната огромна победа.  Именно битка за BADR (БАДР), но…

Гръцки нотариус: Заверката ми е за продажба на такси, не за кораб, става дума за груба злоупотреба

Йоана Андреадаки е гръцкият нотариус, за който се твърди, че е изповядал морската ипотека на танкер BADR, който не може да напусне Бургас. Maritime.bg публикува със съкращения* нейната жалба до гръцката прокуратура, с която…

„С фалшификации опитват да откраднат 250-метров танкер в Бургас“

С фалшификации се опитват да откраднат 250-метров танкер в Бургас. Това е прекият директен отговор, който Maritime.bg получи от Националната танкерна компания на Либия (General National Maritime Transport Company – GNMTC) по случая с…

Държавната танкерна компания на Либия „заседна“ в българското юридическо блато

Държавната танкерна компания на Либия – „General National Maritime Transport Company“ (GNMTC), заседна в българското морско юридическо блато, съобщават от компанията, цитирани от чуждестранни специализирани морски издания.  GNMTC се бори…
Източник Екип на Maritime.bg

Последни новини

Зоната на здрача в Световния океан крие огромни рибни ресурси

През 1789 г. изследователите Алесандро Маласпина и Хосе де Бустаманте отплават от Кадис на първата испанска научна експедиция около света. В продължение на пет години Маласпина и Бустаманте изучават и събират животни и растения в цялата
Прочетете

Путин: Англо-саксонците стоят зад атаката срещу „Северен поток“

Англо-саксонците стоят зад атаката срещу тръбопровода "Северен поток". Това заяви Владимир Путин по време на церемония по подписване на споразумение за присъединяване на териториите на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, както и
Прочетете

Близо 5,5 млн. тона товари са изнесени през украинските пристанища

По „зърнения коридор“, отворен след споразумението между Украйна и Русия с посредничеството на ООН и Турция от края на юли, до момента са преминали 235 кораба, натоварени с близо 5,5 млн. тона селскостопанска продукция, съобщи
Прочетете

Увеличават капацитета на Пристанищен терминал „Видин-център“

Пристанище Видин - Център, снимка: "Пристанище Видин" Повече пътнически кораби ще могат да акостират едновременно на пристанище "Видин-център". Приключват ремонтните дейности, финансирани от Държавно предприятие "Пристанищна
Прочетете

Нов член в семейството на Maritime.bg

Българското специализирано морско издание Maritime.bg® придоби нов международен новинарски бранд, с който активно ще популяризира морската индустрия в страната. Maritime.News вече е част от портфолиото на Maritime.bg.
Прочетете

Над 200 участници на „High-Tech Summit for the Black Sea“ край Варна

На 27 и 28 септември в к.к. Златни пясъци, гр. Варна се проведе Международен черноморски форум за технологии и иновации в синята икономика - High-Tech Summit for the Black Sea (#HTS4BS). Повече от 200 участници, между които
Прочетете

Южен поток транспорт: Въвеждането на нови санкции не ограничава преноса на газ

Компанията оператор на газопровода "Турски поток" заяви, че Нидерландия ѝ е отнела лиценза за износ, предаде Ройтерс. Компанията заяви също така, че въпреки отнемането на лиценза, продължава да транспортира газ и че е поискала
Прочетете

Борислав Гуцанов: Територията на Морска гара – Варна трябва да се промени

Българска морска камара провежда серия от срещи с представители на политически партии, които ще участват в извънредните парламентарни избори, които ще се проведат на 2 октомври. Maritime.bg публикува без редакторска намеса предоставената
Прочетете

„Пристанище Варна“ ЕАД отбеляза Световния морски ден

“Пристанище Варна“ ЕАД се присъедини към Международната морска организация (IMO) в честването на Международния морски ден. Темата тази година – Нови технологии за по-екологично корабоплаване – подчертава значителната необходимост
Прочетете

Нова онлайн среда подпомага потребителите на вътрешни водни пътища

Mеждународна платформа с непрекъснат достъп до статична и динамична информация за европейските вътрешни водни пътища е изградена в рамките на проект RIS COMEX, по който Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ е бенефициент за
Прочетете

Последни новини

Близо 5,5 млн. тона товари са изнесени през украинските пристанища

По „зърнения коридор“, отворен след споразумението между Украйна и Русия с посредничеството на ООН и Турция от края на юли, до момента са преминали 235 кораба, натоварени с

Борислав Гуцанов: Територията на Морска гара – Варна трябва да се промени

Българска морска камара провежда серия от срещи с представители на политически партии, които ще участват в извънредните парламентарни избори, които ще се проведат на 2 октомври.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент