Използването на интернет данни нараства драстично на всички видове търговски кораби

Използването на мобилни данни на търговски кораби е скочило повече от три пъти от 2019 г. насам, според нов анализ на комуникациите, който подчертава зависимостта на морската индустрия от цифровата свързаност за подобряване на оперативната ефективност и защита на благосъстоянието на екипажите по време на период на безпрецедентно прекъсване на търговията по море. Това пише в анализ на Inmarsat, изпратен до Maritime.bg.

Вътрешното проучване, предприето от компанията, световен лидер в глобалните мобилни сателитни комуникационни услуги, който свързва повече плавателни съдове от всеки друг доставчик, разкрива, че търсене на пренос на данни продължава да нараства, докато търговското корабоплаване се възстановява след пика на пандемията от COVID-19. Според проучването използването на данни е нараснало с почти 70% през последните 12 месеца.

Анализът на използването на данни от водещи корабни оператори показва, че търсенето на данни на годишна база е най-високо сред фирмите, опериращи контейнеровози, повече от два пъти (108%) през юни 2022 г. в сравнение с юни 2021 г., докато използването на свързаност се е увеличило със 70% сред компаниите, опериращи танкери и с 47% при корабите за насипни товари за същия период.

Бен Палмър, президент на Inmarsat Maritime, казва: „Използването на данни е водещ индикатор за икономическата активност и международната търговия в корабната индустрия“. По думите му все повече компании надграждат своите сателитни комуникационни услуги и прилагат все повече нови технологии с различни приложения. Палмър смята, че достъпът до интернет също така гарантира, че екипажите остават свързани със семействата и приятелите си, докато са на море.

„Проучването ни показва, че използването на данни нараства сред всички видове търговски кораби“, подчертава Палмър.

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по