Стартира петото издание на Регата “Пълнолуние”

Най-романтичната регата ПЪЛНОЛУНИЕ 2022 ще се проведе на 09 и 10 септември 22 г (петък и събота) във Варна. Гонките във Варненския залив ще бъдат от 16:00 до 22:00 ч., като последните гонки със старт от 20:00 ч. са по изгрева на пълната луна. Организатор на регатата е Ветроходна академия “Кор Кароли” с подкрепата на частни компании.

Традиционно продължава конкурсът за най-добра снимка на ветроходна яхта по време на регата ПЪЛНОЛУНИЕ 2022.

Победителят ще спечели ваучер за ветроходен курс за начинаещи!

Ветроходна академия “Кор Кароли” организира и провежда за пета година регата “Пълнолуние” 2022, като целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека. Флотилията на регатата плава от фара на пристанище Варна до трета буна, възможно най-близо до брега, за да могат всички варненци и гости на града да я наблюдават и да й се наслаждават от плажа, крайбрежната алея и Морската градина.

ПРОГРАМА

Петък, 09 септември 2022 г.

13:00-17:00 Подаване на заявки в Регатния офис (Яхт клуб LZ Yachting 1991-Морска гара Варна);

17:00 Среща на шкиперите и Регатната комисия (пред Регатния офис);

18:00 – 22:00 Гонки във Варненския залив;

Събота, 10 септември 2022 г

16:00 – 22:00 Гонки в Варненския залив;

22:00 Награждаване и закриване на регатата;

Ветроходна академия “Кор Кароли” организира това ветроходно състезание в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света сам с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за едночленен екипаж ОСТАР’76).

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Варна върху карта на Петрус Весконте от 1311 година – най-ранната оцеляла до наши дни морска карта

1. Петрус Весконте, „Карта на Централно и Източно Средиземноморие и Черно море“, 1311 г. Отсечка с Варна (varna). Държавен архив на Флоренция, Италия. Петрус Весконте (Petrus

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент