Край Видин тренираха реакция при авария с кораб в р. Дунав

Пристанище Видин - Център, снимка: "Пристанище Видин"
Пристанище Видин – Център, снимка: „Пристанище Видин“

По време на проведено пожаро-тактическо учение кораб се преобърна в Дунав, в района на видинското пристанище. В сценария на проиграното учение имаше трима загинали и двама ранени, предаде БТА.

Учението се осъществява със сили и средства на регионалната дирекция, сектор Специализирани оперативни дейности (СОД) при „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) в Монтана и Единната спасителна система (ЕСС) от област Видин.

При симулацията на преобърнал се кораб в реката бяха спасени 15 човека, които са в стабилно състояние, след преглед на място от медици, притекли се на помощ.

Един от пасажерите, паднал във водата, е спасен от екип на „Гранични полицейски кораби“ – Видин.

Сигналът за инцидента с малък кораб с туристи е постъпил от местен рибар чрез Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 в дежурните части на РДПБЗН – Видин, Областна дирекция на МВР – Видин и Център за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Видин. 

Учението бе проведено в две части в българския участък при 788-и км, където според сценария се бе преобърнал кораб, в резултат на появила се плитчина. В учебните спасителни операции участваха девет пожарникари с два противопожарни автомобила и две лодки, полиция и екипи на ЦСМП – Видин и Българския Червен кръст. Поради сложната обстановка на място действаше оперативният щаб на РДПБЗН – Видин, който координираше спасителните дейности. 

Последни новини

Последни новини

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС

Морякът Живко Иванов – кап. Спароу: Страхотно е да правиш най-голямата пиратска беля!

За образа на българския моряк може много да се пише и все няма да е достатъчно, защото той е необхватен като самото море. В него може да бъде открит дори причудлив щрих на „морски