Президентът на К-Line посети Морско училище

Президентът и главен изпълнителен директор на К-Line RoRo Ship – Ейджи Кадоно, посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, заедно със своя екип. Гостите от Япония бяха придружени от к.д.п. Андриан Евтимов – управител на „Старгейт маритайм“, която е дъщерна фирма на компанията за менажиране на кораби Taiyo Nippon Kisen Co Ltd. (TNKC) и част от K-line.

По време на срещата с началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, гостите от Япония се запознаха с нововъведенията от последните години във флотската Алма матер и разгледаха учебно-материалната база.

Сътрудничеството между Морско училище и K-Line датира отпреди повече от 15 години. Студенти от училището провеждат учебна практика на кораби на фирмата. Десетки випускници на ВВМУ работят като офицери на кораби или в офиси на фирмата. През 2005 г. фирма K-line ремонтира основно и обзаведе учебна зала.

Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. е японска транспортна компания. Притежава флот, който включва бълкери, контейнеровози, газовози, автомобиловози, танкери и оперира контейнерни терминали.

Последни новини

Последни новини

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на