Във Варна ще се проведе първото издание на High-Tech Summit for the Black Sea

Във Варна ще се проведе първото издание на High-Tech Summit for the Black Sea. 

Форумът ще събере инвеститори, иноватори, изследователи и представители на бизнеса от секторите на синята икономика с цел да се подпомогне изпълнението на Общия дневен ред за Черно море (Common Maritime Agenda for the Black Sea).  

По време на събитието ще бъдат представени финансови инструменти на ЕК в подкрепа на синята икономика, както и  успешни проекти, инициативи и добри практики за прилагане на иновативни бизнес модели и технологии от Атлантическия, Балтийския и Средиземноморския басейни в сектори като морски транспорт, рибарство и аквакултури, крайбрежен и морски  туризъм, възобновяеми енергийни източници, опазване на околната среда и др. 

Ще бъде даден старт и на нова инициатива – бизнес акселератор в подкрепа на развитието на иновациите и навлизането на нови технологии в Черноморския регион. 

Форумът ще предостави възможности на участниците да дискутират най-новите технологични постижения, да установят контакти с партньори и да генерират бизнес идеи, които да допринесат  за устойчивото развитие на синята икономика в региона. 

High-Tech Summit for the Black Sea се организира от консорциум по проект BRIDGES BS, финaнсиран по програма Хоризонт 2020. Морски клъстър България е домакин на събитието.

Последни новини

Последни новини

160 години от основаването на първото българско мореплавателно предприятие

Днес се навършват 160 години от основаването на първото българско мореплавателно предприятие. На 6 декември 1862 г. в Цариград е основано параплувно дружество „Провидение”.

България предлага на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна

Снимка: Пристанище Варна България е предложила на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна, за да може да се увеличат възможностите за оказване на

Никулден в пристанище Бургас

„Пристанище Бургас” ЕАД се включва в празничната програма на общината на 6-ти декември - Никулден. По традиция всяка година жителите и гостите на града честват закрилника на

Над 13 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

В рамките на "зърнената инициатива" от украинските пристанища са изнесени над 13 милиона тона селскостопански продукти, съобщи министерството на националната отбрана на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент