“Флотски арсенал” отбеляза 125 години от създаването си

Кораборемонтен завод “ТЕРЕМ–КРЗ Флотски арсенал” отбеляза 125 години от създаването си.

От ръководството на предприятието връчиха почетни грамоти за значителен принос в развитието на предприятието на 21 служители, по един от всеки цех и отдел.

Плакет за цялостен принос в развитието на “Флотски арсенал” получиха 7 служители, с благодарност за дългогодишния професионален опит в дружеството и изключителната отдаденост към професията.

Флотски арсенал е първият корабен завод в България. Малката работилница, основана през 1897 г. с цел обслужване корабите на новосформирания Военноморски флот на България, се развива през годините, а днес е сред лидерите в българския кораборемонт.

За своето 125-годишно съществуване, заводът е създал и натрупал значителен технически и технологичен опит, така че да е в състояние да гарантира сигурността на своите партньори чрез качество, получило признание на кораборемонтния пазар, в целия диапазон на предлаганите услуги.

Днес заводът е 100% държавна собственост с принципал Министерството на отбраната.

Видео:

Последни новини

Последни новини

160 години от основаването на първото българско мореплавателно предприятие

Днес се навършват 160 години от основаването на първото българско мореплавателно предприятие. На 6 декември 1862 г. в Цариград е основано параплувно дружество „Провидение”.

България предлага на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна

Снимка: Пристанище Варна България е предложила на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна, за да може да се увеличат възможностите за оказване на

Никулден в пристанище Бургас

„Пристанище Бургас” ЕАД се включва в празничната програма на общината на 6-ти декември - Никулден. По традиция всяка година жителите и гостите на града честват закрилника на

Над 13 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

В рамките на "зърнената инициатива" от украинските пристанища са изнесени над 13 милиона тона селскостопански продукти, съобщи министерството на националната отбрана на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент