“Лукойл” инвестира над 35 млн. лева в пристанищен терминал “Росенец”

До 35,6 млн. лева осигурява ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД за привеждане на пирсове 1, 2 и 3 на Пристанищен терминал (ПТ) „Росенец“ към нормативните изисквания и добрите европейски практики, установи справка на Maritime.bg в обявена обществена поръчка.

Планира се реконструкция на Пирс 2 в Пристанищен терминал “Росенец” и нова докинг система, фендерна система, швартова система, монтаж на нови претоварни ръкави и др.

Реконструкция на Пирс 3 включва северна вързална пала, технологична пала, южна вързална пала и др.

Ще бъде изградена противопожарна система на Пирс 2 и 3, включваща дозаторно разпределителни станции, хидро и пено мониторни кули, пожароизвестителна инсталация и автоматизация.

ЛУКОЙЛ планира и изграждане на брегоукрепителна дамба между Пирс 2 и Пирс 3, Реконструкция на входящи водопроводи, електропроводи и слаботокови кабели в корена на Пирс 2 и обвръзка на инсталация за регенерация на парите (ВРУ).

Последни новини

Последни новини

160 години от основаването на първото българско мореплавателно предприятие

Днес се навършват 160 години от основаването на първото българско мореплавателно предприятие. На 6 декември 1862 г. в Цариград е основано параплувно дружество „Провидение”.

България предлага на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна

Снимка: Пристанище Варна България е предложила на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна, за да може да се увеличат възможностите за оказване на

Никулден в пристанище Бургас

„Пристанище Бургас” ЕАД се включва в празничната програма на общината на 6-ти декември - Никулден. По традиция всяка година жителите и гостите на града честват закрилника на

Над 13 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

В рамките на "зърнената инициатива" от украинските пристанища са изнесени над 13 милиона тона селскостопански продукти, съобщи министерството на националната отбрана на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент