Гърция търси концесионер за Пристанище Волос

Гръцкият фонд за разпореждане с държавната собственост (ТАИПЕД) е започнал в понеделник процедура за продажба на мажоритарния пакет на Компанията на пристанище Волос (Централна Гърция), съобщава в електронното си издание в. „Катимерини“.

На членовете на Управителния съвет е дадено нареждане да съдействат в процедурата за проучване на инвестиционния интерес за предоставяне на дял от акционерния капитал от не по-малко от 67 процента.

През последните години интерес от страна на САЩ към пристанището Волос на Егейско море изрази бившият американски посланик в Гърция Джефри Пайът, припомня БТА.

Компанията, която предстои да бъде приватизирана, има концесия за експлоатация до 2062 г. на пристанището Волос, пристанищните съоръжения на рибарското селище в източния край на бреговата ивица в града и на пристанищните съоръжения в Алмирос и Агрия. 

Консултанти за продажбата са фирмите „Делойт“, „Юрокънсалтънтс“ и „Доксиадис“.

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).