Даваме 2,5 млн. лева за преоборудване на малък военен транспорт „Антарес“ в минен заградител за ВМС

Министерството на отбраната отпуска до 2,5 млн. лева за преоборудване на малък военен транспорт (мвтр) „Антарес“ с бордови № 304 в минен заградител за Военноморските сили, установи справка на Maritime.bg.

За целта е обявена обществена поръчка. С дейностите ще се осигури възстановяване и развитие на способностите за минопоставяне и осигуряване на минозаградни дейности, чрез оборудване с платформи за носене и поставяне па морски мини на малък военен транспорт „Антарес“, твърдят от военното ведомство.

Услугата е пряко свързана с военно оборудване по смисъла на ML9.а.1 от списъка на продуктите, свързани с отбраната-приложение № 1 от Постановление на Министерския съвет № 430 от 9 декември 2021 г.

По процедурата ще се извършат дефектация и ремонтни дейности по възстановяване на корпуса и системите на корабa. След това ще се осъществи преустройство на кораба в тип „минен заградител“, като се запазва и съществуващото му функционално предназначение.

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че