Даваме 2,5 млн. лева за преоборудване на малък военен транспорт „Антарес“ в минен заградител за ВМС

Министерството на отбраната отпуска до 2,5 млн. лева за преоборудване на малък военен транспорт (мвтр) „Антарес“ с бордови № 304 в минен заградител за Военноморските сили, установи справка на Maritime.bg.

За целта е обявена обществена поръчка. С дейностите ще се осигури възстановяване и развитие на способностите за минопоставяне и осигуряване на минозаградни дейности, чрез оборудване с платформи за носене и поставяне па морски мини на малък военен транспорт „Антарес“, твърдят от военното ведомство.

Услугата е пряко свързана с военно оборудване по смисъла на ML9.а.1 от списъка на продуктите, свързани с отбраната-приложение № 1 от Постановление на Министерския съвет № 430 от 9 декември 2021 г.

По процедурата ще се извършат дефектация и ремонтни дейности по възстановяване на корпуса и системите на корабa. След това ще се осъществи преустройство на кораба в тип „минен заградител“, като се запазва и съществуващото му функционално предназначение.

Последни новини

Последни новини

160 години от основаването на първото българско мореплавателно предприятие

Днес се навършват 160 години от основаването на първото българско мореплавателно предприятие. На 6 декември 1862 г. в Цариград е основано параплувно дружество „Провидение”.

България предлага на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна

Снимка: Пристанище Варна България е предложила на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна, за да може да се увеличат възможностите за оказване на

Никулден в пристанище Бургас

„Пристанище Бургас” ЕАД се включва в празничната програма на общината на 6-ти декември - Никулден. По традиция всяка година жителите и гостите на града честват закрилника на

Над 13 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

В рамките на "зърнената инициатива" от украинските пристанища са изнесени над 13 милиона тона селскостопански продукти, съобщи министерството на националната отбрана на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент