Морско училище участва в генералната асамблея на IAMU в Грузия

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участва в XXII годишна генерална асамблея на Международната асоциация на морските университети (IAMU). Форумът се провежда от 19 до 23 октомври 2022 г. Домакин е Държавната морска академия на Грузия в град Батуми. Асамблеята бе открита от ректора на Академията – к.д.п. Муртаз Девадзе.

Снимка: ВВМУ

В церемонията по откриването участваха зам.-министри на транспорта и  икономиката на Грузия, както и директорът на Агенцията по транспорта на Грузия.

В първия ден от Асамблеята се проведе президентски форум, в който участваха ректори и президенти на 32 университета от общо 69-те членове на IAMU.

Сред присъстващите ректори е и началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

В следващите дни от Генералната асамблея на IAMU предстои да се проведе конференция с разнообразни теми, изнесени от участниците.

Началникът на Морско училище ще представи темата, свързана с одобряването на уменията за мениджмънт на персонала в морската индустрия, използвайки интерактивни методи.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент