Мустафа разгледа МТГ – Делфин и строителството на “Храбри”

Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа посети корабостроителния завод „МТГ Делфин“ в Езерово.

Изпълнителният директор на завода Светлин Стоянов организира обиколка на корабостроителната база, в която се строи първият модулен мултифункционален патрулен кораб (MPPV) на Военноморските сили на България.

“Радваме се, че можем да подобряваме партньорството си за защитата на българските води, сигурността на Черно море и увеличаването на оперативната съвместимост на НАТО”, коментират от американското посолство.

В средата на годината в корабостроителния завод „МТГ Делфин“ във Варна беше заложен килът на първия модулен мултифункционален патрулен кораб за българските Военноморски сили. Закладният блок, тежащ 47 тона, беше спуснат върху „монети на успеха“ на традиционната за корабостроенето церемония. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов обяви името на новия кораб, което ще бъде „Храбри“ – горд наследник на едноименния торпеден катер на Военноморските сили от началото на 20-ти век.

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент