Дни на отворени врати за морските специалности в Технически университет – Варна 

В Технически университет – Варна започва провеждане на срещи с ученици от различни училища в страната за началото на новата кандидат-студентската кампания за учебната 2023/2024 г.

На 4 ноември 2022 г. от 9:00 до 16:00 часа е планиран Ден на отворени врати, който ще представи на кандидат-студентите морските специалности, които университета предлага.

Университетът приема младежи за обучение в специалности  “Корабоводене” и “Логистика на водния транспорт”, „Корабни машини и механизми“, „Корабостроене и морска техника“ и „Електрообзавеждане на кораба“.

Желаещите ученици ще могат да посетят корабния навигационен тренажорен комплекс, корабния машинен тренажорен комплекс, тренажорния комплекс за борба с бедствия и аварии, лабораториите за електрообзавеждане на кораби и др.

Технически университет – Варна е модерен и престижен университет с 60 годишна история, успешно интегриран в европейската образователна система и лидер в сферата на техническото образование. Акредитиран е институционално с възможно най-високата оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация в Република България. В Технически университет – Варна се осъществява иновативно обучение, което предоставя отлична перспектива за изграждане на кариера в широк спектър от инженерни професии, агрономство или социален мениджмънт. Университетът предлага образователно-квалификационни степени: „професионален бакалавър“, „бакалавър“, „магистър“ и дава възможност за високоспециализирана професионална реализация или академично развитие. Четирите факултета, двата колежа и един департамент на университета разполагат с най-съвременната учебна, информационна и научноизследователска база. 

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).