Без правоспособност остана американският капитан, упоил и насилил две кадетки на кораб

Американският капитан, който бе обвинен, че е упоил и насилвал две кадетки на борда на бълкер LIBERTY GLORY, се е отказал от правоспособността си, съобщават от Бреговата охрана на САЩ, според публикации на местни издания.

50-годишният Джон Мероун бе обвинен в упояването на две момичета-кадети от Академията за търговско корабоплаване на САЩ (USMMA) преди няколко години.

Според документи от процеса, публикувани от Бреговата охрана на САЩ, Мероун е

“поставил неизвестно упояващо вещество в напитките на двете жени, след което е направил опит за сексуален акт с едната от тях и имал сексуален акт с второто момиче”.

50-годишният Джон Мероун, снимка: Отдел на затворите във Флорида

„Действието на ответника за умишлено прилагане на упойващо вещество на подчинени без тяхното знание или съгласие и последващо участие в сексуален акт без тяхното съгласие представлява изнасилване“, според документи на БО по процеса.

Бреговата охрана на САЩ поиска през август, да бъдат отнети всички сертификати за правоспособност на 50-годишния Мероун.

Мелоун отрича всички обвинения.

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент