Пожар на кораб в Черно море, издирват скочил зад борда му моряк

Пожар е избухнал в машинното отделение на плаващия под флага на Маршаловите острови кораб за генерални товари AZOV CONFIDENCE (IMO: 9372602).

Инцидентът е станал във водите на Черно море по време на преход от турското пристанище Самсун към руското Новоросийск, съобщи турският вестник “Сабах”.

Сигнал е получен от турските власти около 2200 ч. във вторник, когато AZOV CONFIDENCE се е намирал на 4 nm от турските брегове, непосредствено след отплаване от пристанище Самсун.

Вестникът твърди, че работното облекло на 43-годишен украински моряк се запалва, а в търсене на спасение той скача зад борда на кораба.

Същата информация съобщават и специализирани турски издания.

Друг механик също е пострадал при пожара. Той е евакуиран и настанен за лечение в турска болница. Няма опасност за живота му.

Започнала е операция по търсене и спасяване, в нея е активирана и авиация. Украинският механик остава в неизвестност.

Пожарът на AZOV CONFIDENCE е бил овладян.

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент