Реклама

Петър Сеферов отново поема “Пристанищна инфраструктура”

С министерска заповед за генерален директор на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” е назначен Петър Сеферов, установи справка на Maritime.bg.

Петър Сеферов

Досега той бе зам.-председател на управителния съвет на предприятието.

Сеферов става генерален директор на ДППИ за втори път. Той е управлявал предприятието като първи директор от неговото преобразуване до 2009 г.

Досегашният генерален директор Георги Събев остава член на управителния съвет.

Петър Сеферов завършва Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” по специалност “Радиолокация”. Има следдипломна квалификация по “Мениджмънт на водния транспорт” в Икономически университет – Варна. След завършването си започва работа в Пристанище Варна. През годините е работил в три различни отдела на порта. През 2005 година е назначен за началник (изпълнителен директор) на Пристанище Балчик. През същата година е назначен за генерален директор на ДП “Пристанищна инфраструктура”, длъжността изпълнява до 2009 година. Две години по-късно става заместник-директор на “Варна-Изток”, а от 2014 г. е негов директор. От 2015 до 2022 г. е изпълнителен директор на “Пристанище Варна” ЕАД.

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент