Увеличават капацитета на рибарското пристанище в Созопол

Над 768 хил. лева са осигурени за увеличаване капацитета на рибарското пристанище в Созопол, установи справка на Maritime.bg в обявена от местната община обществена поръчка.

Снимка: Ал. Тодоров, Maritime.bg, 2018 г.

Планира се изграждане на плаващ пристан, съставен от 4 броя стоманобетонни понтони. Общата дължина на съоръжението ще бъде 48м. Тока се увеличава общата дължина на кея за приставане на рибарски лодки.

Закотвящите съоръжения за плаващия пристан ще бъдат изпълнени в съответствие с одобрена от МРРБ специализирана схема и съгласуваните от Изпълнителна агенция Морска администрация котвени линии.

По проекта се планира и подмяна на съществуващата бетонова настилка на територията на лодкостоянката с нов гранитен паваж.

Пристанищната територия в съответствие с одобрената специализирана схема е предвидена преобладаващо за паркиране – на леки моторни превозни средства, бусове и за разполагане на плавателни съдове в зимния период. С ремонтирането на настилката ще бъдат обособени 46 броя паркоместа за леки автомобили, 18 – за бусове и 4 места – за хора в неравностойно положение.

Планиран е и ремонт на съществуващите хелинги за спускане на вода на рибарски лодки.

Средствата са осигурени по Програмата за морско дело и рибарство.

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент