Кораб „Царевна“ плава към Варна

Кораб ЦАРЕВНА (TZAREVNA, IMO: 9145231) отплава от района на Керч на 14 ноември, след близо 9 месеца от началото на военните действия в Украйна, които станаха причина за невъзможност за напускане на пристанище Мариупол.

Припомняме, че преди няколко дни на кораба бе разрешено да отплава от пристанище Мариупол. Пристанището на Азовско море премина под контрола на Руската федерация.

Преди месеци по-голямата част от екипажа на контролирания от българска компния плавателен съд бе евакуирана през територията на Русия.

Няколко месеца бяха нужни на руските военни да обезопасят и възстановят работата на търговското пристанище в Мариупол, след като в акваторията му бяха потопени плаващи кранове и други съдове.

При водените на територията на пристанището бойни действия по ЦАРЕВНА бяха нанесени щети, но нямаше пострадали моряци от екипажа.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота