Българите от задържания кораб в Египет се прибраха у нас

Тримата българи от задържания кораб на пристанище Александрия в Египет са освободени. Напуснали са страната на 16 ноември и вчера сутринта са пристигнали в България. Това каза външният зам.-министър и говорител на Министерството на външните работи Костадин Коджабашев на брифинг във ведомството днес, предаде БТА. 

Зам.-министър Коджабашев обясни, че няколко дни посолството ни не е получавало информация по този казус. След като се е появила информация, са предприети спешни мерки от страна на посолството. 

На първоначален етап беше пояснено, че на самия кораб, на който са били тримата българи, са задържани три големи контейнера с опасен наркотик, който касае националната сигурност на Египет. Впоследствие се появи информация от нашето посолство, че тримата български граждани вече са освободени, заяви зам.-министър Коджабашев.

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент