Кипър отчита ръст на круизните посещения

Илюстративно изображение

За октомври Кипър отчита ръст на посещенията от пътнически кораби, съобщи компанията-оператор на круизния терминал в главното кипърско пристанище Лимасол. Кипър се стреми да разшири през следващата година круизния туризъм в сътрудничество със съседни страни в региона, посочиха от правителството, предаде БНР.

Най-натовареният за тази година круизен месец е бил октомври, през който има 29 круизни посещения с над 46 000 пасажери.

От януари до октомври в новия пътнически терминал е имало 128 посещения на пътнически кораби и повече от 154 000 пасажери.

До края на годината се очакват още 35 посещения.

Усилията на компанията заедно с правителството са да подобрят конкурентоспособността на пристанището в Лимасол, превръщайки го в основна круизна дестинация в Източното Средиземноморие.

Целта на Кипър е разширяване на круизния туризъм, включително чрез осъществяването на съвместни маршрути от пристанища в други страни в района, като Израел, каза заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент