Рехабилитират металните конструкции с оборудване за VTMIS

ДП “Пристанищна инфраструктура” планира възстановяване и увеличаване на функционалността, безопасността и експлоатационната годност на обекти, експлоатирани от Специализирано поделение Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море“. За целта е обявена обществена поръчка за 390 хил. лева, установи справка на Maritime.bg.

Системата за управление на трафика (VTMIS ) е разположена на множество обекти по цялото черноморско крайбрежие, като на всеки обект има специализирано оборудване, монтирано върху метални конструкции (ЖРК).

Металните конструкции са съществуващи, монтирани преди 1980 г. и по време на изграждане на системата VTMIS в периода 2002 г. до 2007 г.

“Следствие на дългогодишната експлоатация под въздействието на метеорологични условия, включващи солена влага и мъгла, покритието на металните конструкции е увредено. Към настоящият момент има наличие на корозия и ръжда по тях, видимо не са в добро състояние. Наблюдава се видима ръжда и по крепежните елементи”, пише в документацията.

Целта на обществената поръчка е възстановяване и увеличаване на функционалността, безопасността и експлоатационната годност на обекти експлоатирани от Специализирано поделение Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море“.

Планират се СМР за ремонт и рехабилитация на металните конструкции с цел увеличаване устойчивостта на елементите, тяхната носимоспособност и експлоатациионна годност. Строително монтажните работи предвидени за изпълнение касаят обекти: Радиокомуникационна станция „Калиакра 1“, Радиокомуникационна станция „Балчик 1“, Радиокомуникационна станция „Траката“, Радиокомуникационна станция „Пост 2“, Радиокомуникационна станция „Фичоза“, Радиопредавателен център „Китка“, Радиокомуникационна станция „Емине“, Радиокомуникационна станция „Поморие“ и Радиокомуникационна станция „връх Китка“.

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент