Oфицери от Въоръжените сили на Украйна преминаха курс в Морско училище

Пилотен курс „Системен подход в обучението“ (SAT) на група старши офицери от Въоръжените сили на Украйна се проведе във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Офицерите са представители на девет висши военни учебни заведения на Украйна. Курсът е организиран по линия на програмата на НАТО DEEP, Украйна. Лектор по време на курса бе майор Джули Пек от Щаба на Групата за генериране на личен състав за Въоръжените сили на Канада (MPGG HQ). 

С помощта на двама преводачи курсът беше проведен на украински език. Целта на обучението е, въз основа на придобитите знания и методология, украинските офицери да могат да реформират елементи от учебните планове и програми на висшите военни учебни заведения.

Участниците в курса се срещнаха с началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Те изразиха своята благодарност към ръководството на Морско училище за решението да бъде домакин на тренинга и за проявеното гостоприемство от българска страна.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент