България улеснява транзита на товари от и за Украйна

Улеснява се транзитът на товари от и към Украйна. Работи се по идентифициране на проекти и се търсят краткосрочни инвестиции, които могат да бъдат изпълнени в непродължителен срок за т. нар. Коридори за солидарност. Това стана ясно по време на осемнадесетото заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура”.

„До края на програмата остават 13 месеца, през които се предприемат спешни действия, за да не се допусне загуба на финансови средства“, заяви Мартин Георгиев, директор на дирекция „Координация на програми и проекти“ в Министерството на транспорта и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на програмата.

По време на Комитета за наблюдение бяха одобрени методология и критерии за подбор за откриване на нова процедура за внедряване на интелигентни транспортни системи, както и подобряване на безопасността и сигурността на транспорта по вътрешните водни пътища и пристанища.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент