Никулден в пристанище Бургас

„Пристанище Бургас” ЕАД се включва в празничната програма на общината на 6-ти декември – Никулден. По традиция всяка година жителите и гостите на града честват закрилника на Бургас Св. Николай Чудотворец с редица прояви. 

След освещаването на обредната Никулденска трапеза в 11:00 часа пред „Магазия 1” в Зоната за обществен достъп на бургаския порт ще започне раздаването на рибен курбан за здраве. 

В 12:30 часа във фоайето на „Магазия 1” официално ще бъде открита празничната изложба на иконописеца Тошко Вачев. Иконите ще бъдат подредени от 10:00 часа, за да има възможност посетителите на Зоната в празничния ден да ги разгледат.

Корабни сирени ще поздравят бургазлии в 13:00 часа. В поздрава ще се включат влекачни компании и ВМС. 

Допълнителна атракция в празничния ден ще бъде фрегатата „Верни“, която ще акостира в района на Морска гара за времето от 10:00 часа на 05.12.2022 г. до 14:00 часа на 07.12.2022 г. Корабът на ВМС ще бъде с празнична украса и ще е отворен за посещение от жители и гости на град Бургас за времето от 10.00 до 12.00 ч. на Никулден. 

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент