Министър Явор Гечев: Честит празник на всички рибари, моряци и хора, в чието сърце са морето и реките!

Честит празник на всички рибари, моряци и хора, в чието сърце са морето и реките!

На светлия християнски празник в чест на Св. Николай Чудотворец приемете най-искрените ми пожелания за здраве!

Морето е пленително със своята тайнственост и очарование, а реките носят спокойствие и безграничност.  За много от Вас те са живот и съдба – минало, настояще и бъдеще.

В тези нелеки времена, изпълнени с предизвикателства, нека бъдем по-добри и обичащи морския бриз, галещ брега, по-обединени и грижовни за природната водна шир, и като неспирните вълни, повече даващи  за богатството на животворната вода.

Риболовът не е само поминък и хоби, но и голяма отговорност! Отговорност към съхранение на водните биологични ресурси, спазване на правилата за риболов и грижа за състоянието на водите. Вярвам, че заедно можем да допринесем повече за по-доброто бъдеще на Черно море и устойчивите рибни запаси.

Поздравявам Ви най-сърдечно за професионалния празник, като още веднъж пожелавам здраве на Вас и Вашите семейства, успехи, попътен вятър, спокойно море и пълни мрежи с богат улов!

Явор Гечев

Министър на земеделието

Последни новини

Последни новини

Възстановяват отбивни съоръжения в два пристанищни терминала във Варна

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) планира възстановяване състоянието на отбивни съоръжения по кейови стени в два пристанищни терминала във Варна, става