Нови изисквания на Турция отново ограничават морския бизнес в Черно море

След като едностранно увеличи таксите за преминаване през Проливите, Турция за пореден път създава пречки пред морския бизнес в Черно море.

Десетки са блокираните танкери от двете страни на проливите, след като страната обяви изисквания за предоставяне на застрахователни документи, доказващи пълно покритие от всички плавателни съдове, преминаващи през Проливите.

Доставките на петрол през Босфора може да спрат, след като P&I клубовете не успяват да изпълнят новите изисквания, наложени от турските власти за преминаване на танкери, алармира “ТрайдУиндс”.

Турските власти въведоха новите изисквания в средата на ноември от опасения, че потенциално незастраховани кораби с руски товари могат да преминат Проливите.

От месеци има съмнения за сериозен ръст на броя стари танкери, управлявани от съмнителни играчи и покрити от малко известни, дори фалшиви застрахователи, който преминават през Проливите.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент