Нов кабинет откриха в речната гимназия в Русе

Кабинет, оборудван с учебно-тренировъчни модели на палубни корабни устройства за обучение на учениците от три специалности, бе открит в Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване в Русе.

Кабинетът дава възможност в учениците да усвоят необходимите професионални умения, за да отидат достатъчно подготвени във фирмите, коментират от Областна администрация – Русе.

Стойността на инвестицията е в размер на 25 000 лева, осигурени от държавния бюджет по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“ на Министерството на образованието и науката.

Понастоящем в училището се обучават общо 240 ученици в 11 паралелки от 8 до 12 клас. От тях 53-ма са в дуална форма на обучение.

Тази година за първи път в речната гимназия е осъществен прием в специалност „Локомотиви и вагони“, където се обучават 13 ученици в дуална форма.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент