Документален филм повдига обществения дебат за опазването на Черно море

На 9 декември в София ще бъде излъчена ексклузивна премиера на документалния филм “Наука за морето”.

Филмът “Наука за морето” е създаден от продуцентска къща BeardFrost и финансиран от TotalEnergies Bulgaria.

Съществена роля във филма взимат учени от Института по океанология към БАН, които са отдадени на работата си, състояща се основно в изследвания в областта на морската физика, химия и геология, архeология, биология и екология на морето, изследвания за бреговата зона, комплексен мониторинг на морската среда в териториално море.

Целта на филма е да повдигне обществения дебат по темата за опазването на Черно море от замърсяване, конкретно с микропластмаси.

Лентата разглежда темите за промените в биоразнообразието в резултат на човешката дейност, подводната археология, методите за изследване на морското дъно, бреговата ерозия и т.н.

Ние имаме съществено значение в опазването на Черно море и грижата за него всеки ден. Именно хората са основният фактор за вредите в екосистемата, които в случай че биват пренебрегвани, могат да доведат до сериозни негативни последствия, коментираха пред Maritime.bg организаторите на премиерата.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент