Забраната за руски кораби води до затваряне на Корабостроителница Бургас

„Корабостроителница Бургас“ ЕООД изпитва сериозни затруднени в осъществяването на основната си дейност след забраната за влизане на плавателни съдове под руски флаг в българските морски и речни пристанища. Това съобщи прокуристът на дружеството Димитър Кимрянов, цитиран от БТА. Той уточни, че работата в производствените мощности на практика е почти преустановена през последните осем месеца на тази година. 

„През годините работихме предимно с руски корабособственици. След началото на войната в Украйна вече нямаме право да работим с тях. Явно издалите тази заповед си мислят, че кораборемонтната дейност е същата като тази на битака в Димитровград. Казват ни – намерете си нови пазари и това е. Но кой е най-големият търговски флот в Черно море – руският. Явно се мисли само за петрола и газа, а за хората, които ще останат без поминък, никой нищо не казва“, коментира Кимрянов. 

На въпрос колко са освободените служители след издаването на заповедта от април, той посочи: „Няма да освобождаваме никого. Просто ще затворим“. 

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според