„Беринг яхтс“ очакват първи поръчки за строителство на яхти в Бургас

Международният производител на експедиционни яхти и луксозни плавателни съдове – „Беринг Яхтс“ (Bering Yachts), продължава подготовката на производствените си мощности в Бургас. Намеренията на компанията за разкриване на база в морския град бяха оповестени в началото на тази година от ръководителите на Пристанище Бургас и представители на Община Бургас. До този момент обаче нямаше официално потвърждение за плануваните инвестиции в България от страна на „Беринг Яхтс“. 

Днес управителят на българското подразделение на компанията Феликс Соловев разкри, че работата по подготовката на производствените халета е на финален етап. Очакват се и първите постъпления от поръчки, предаде БТА. 

„Вече имаме почти напълно оборудвани халета под наем, плануваме да използваме подемно-спусковия комплекс на „Корабостроителница Бургас“ ЕООД. Вече сме наели част от необходимите специалисти, които ще работят при нас, но продължаваме да търсим още служители“, каза Соловев. Бургаското подразделение на компанията вече е задвижило процедурите по няколко контракта, като по тях се очаква окончателно решение и постъпления, стана ясно от думите на Феликс Соловев. 

„Към момента разполагаме с три халета. Съвсем скоро получихме последните документи от местната служба по трудова медицина, подготвили сме и складовете. Плануваме да произвеждаме яхти и катамарани с дължина от 20 до 48 метра“, посочи още той.

Вижте още по темата:

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според