9 моряци загинаха при потъване на кораб

Кораб Cheng Lu 15 преди потъването
Кораб Cheng Lu 15 преди потъването


9 моряци са загинали, а други двама са изчезнали при потъването на китайски кораб край бреговете на Южна Корея.

Инцидентът е станал в изключително тежка хидро-метеорологична обстановка. Построеният през 2008г. кораб CHENG LU 15 (13,600dwt) е потънал вчера в района на порт Поханг, съобщи местната брегова охрана.

8 души от 19-членния екипаж на кораба са били спасени. Според оцелелите, капитанът е сред загиналите. Бреговата охрана съобщи, че всички спасени са имали спасителни жилетки. Лошото време е ограничило последвалата операция по търсене и спасяване.

Корабът е плавал от друг корейски порт, с товар рулони ламарина.  CHENG LU 15 е бил швартован, когато го връхлита бурята. При множество удари в бетонния пирс получава пробойни в машинното отделение. Само един от моряците е виетнамец, останалите са китайци.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост