MSC отрича да е „инфилтрирана“ от Балкански наркокартел

Най-големият контейнерен превозвач в света Mediterranean Shipping Company (MSC) влезе в спор с Bloomberg (Блумбърг) по повод твърдения на базираната в Америка премиум (с платен достъп, б.р.) телевизионна бизнес мрежа за „инфилтриране на корабни екипажи“ от Балкански наркокартел.

„Тъй като MSC се превърна в доминираща сила в световната търговия, компанията се превърна и в основен канал за трафик на наркотици за балкански групировки“, твърди „Блумбърг“ в своя статия.

MSC осъди остро подобни твърдения.

От базираната в Женева корпорация коментираха, че данните от сегашната публикация на „Блумбърг“ са общоизвестни и правят преглед на стари новини за случая с кораб MSC GAYANE.

Продължава под архивните публикации.

Вчера „Блумбърг“ публикува видео, озаглавено „Как балкански наркокартел проникна в глобалното корабоплаване“, което бе свободно разпространено през платформата YouTube.

То е придружено с текст, в който се казва, че откритата дрога за 1 млрд. долара на борда на MSC GAYANE е дала начало на „битка между САЩ и най-големия контейнерен превозвач в света за трафика на наркотици“.

Вижте видеото:

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.