Китай разхлабва COVID мерките в пристанищата

От 8 януари 2023 г. Китай премахва ограничителни мерки, свързани с тестване и карантиниране, на фона на съобщения за ръст на заразените с коронавирус COVID-19 в страната.

След последното решение за управление на COVID-19, съответните отдели към съвместния механизъм за превенция и контрол на Държавния съвет, след пълна оценка, формулираха временни мерки за трансгранично пътуване, коментира Хуа Чунинг, говорител на Министерството на външните работи на Китай.

Пристигащите в Китай ще трябва да покажат отрицателен тест, направен в рамките на 48 часа преди заминаването. Тестове вече няма да се провеждат при пристигане.

“Китай ще коригира и политиката в пристанищата и постепенно ще възобнови влизането и излизането на пътници по суша и море и ще осигури по-голямо удобство за смяна на китайски и чуждестранни екипажи в Китай”, заяви Чунинг.

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент