NYK тества „Starlink“ на Илон Мъск

Японската NYK провежда изпитания на сателитни комуникации, предоставяни от „Starlink“ на Илон Мъск, собственик на „Tesla“ и „SpaceX“, съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на компанията.

Тъй като комуникациите кораб-бряг в момента се осъществяват чрез сателити на висока орбита, скоростта е по-бавна. Все пак по-високата скорост на комуникация изисква използването на скъпи комуникации с голям капацитет. „Starlink“, от друга страна, използва сателити с ниска орбита, което позволява по-висока скорост и капацитет на по-ниска цена от конвенционалните комуникации, коментират от NYK.

NYK има за цел да поддържа и подобрява работната мотивация на моряците, като разширява техните предимства чрез улесняване на комуникацията между моряците, работещи на борда на корабите, и техните семейства и приятели на брега, твърдят от компанията.

Японската корпорация изтъква още, че внедряването на услугите на „Starlink“ ще осигури по-бърза реализация на проектите, свързани с автономна навигация.

Изпитанията са проведени на контейнерови и показват значително по-високи скорости при предаване на данни.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според